Zoom-lezing Jan Blokland over de natuur in het Saasdal

In vervolg op de mooie en interessante lezing van Harry Jans enkele weken geleden zal Jan Blokland op 22 april vanaf 20.00 uur een digitale lezing houden met als titel: Mooie natuur en spectaculaire panorama’s in het Saasdal en omgeving.

Een fotosafari door een van de mooiste stukjes van de Zwitserse Alpen.
De gemeente Saas bestaat uit de dorpen Saas-Balen (1480m), Saas-Grund (1560m), Saas-Almagell (1670m) en Saas-Fee (1800m). Met uitzondering van het ski-oord Saas-Fee is het gebied als beschermd natuurgebied aangewezen waardoor de berghellingen daar niet zijn vernield ten behoeve van de skiërs en de commercie die dat met zich meebrengt. Het Saasdal weet zich omringd door maar liefst 18 toppen van boven de 4000 meter, met de Dom (4545m) als hoogste berg van Zwitserland en de Monte Rosa (4634m) net in Italië als hoogste toppers.
Saas heeft maar liefst 350 km bewegwijzerde wandelpaden van eenvoudig tot moeilijk begaanbaar.
Het staat bekend om het grote aantal zonuren per jaar en door de grote hoogte verschillen en berghellingen die in of juist uit de zon liggen, is er een zeer grote verscheidenheid aan bergflora aanwezig. Kortom een prima gebied om mooie bergwandelingen te maken en op zoek te gaan naar mooie en minder bekende alpenplanten.
Tijdens de wandelingen op hoogten van 1500m tot 3500m boven NAP heeft Jan Blokland tal van soms zeer zeldzame, bloeiende bergplanten gevonden en op de foto gezet. Maar ook de panorama’s vanaf het hooggebergte zijn zeer spectaculair.

Wilt u deelnemen aan deze zoomlezing?

Ga naar het ledengedeelte in het menu, en kijk wat u moet doen in de instructie.