Oogsttijd

Midden zomer. Alles groeit en bloeit. Ook de prachtige planten in onze eigen tuin(en). Dé tijd om weer zaden te verzamelen voor de jaarlijkse zadendistributie.

De zadendistributie is één van de vele pluspunten van onze vereniging, naast de verkoopdagen, de lezingen, het verenigingsblad (folium alpinum), de nieuwsbrieven, etc. etc.

Afgelopen jaar stonden er ruim 750 soorten planten op de lijst. Niet alleen rotsplanten. Ook schaduwplanten en meer algemene borderplanten. Van veel voorkomend, tot uiterst zeldzaam.
Zoiets is alleen mogelijk door de inzet van de leden. En die is er! Niet alleen bij het verzamelen van de zaden, maar ook in het hele vervolgtraject.

Ongetwijfeld zijn er alweer vele zaden verzameld. De komende maanden komt er nog veel meer aan. Kijk regelmatig in de tuin of er al iets geoogst kan worden. Zeker met de huidige weersomstandigheden gaat het rijpen (zeer) snel.

Nooit eerder meegedaan aan de zadendistributie? Probeer het eens. Het is niet alleen de voldoening dat jouw mooie planten ook in andermans tuinen tot wasdom komen, maar er ligt ook een mooi voordeeltje klaar. Inzenders hebben voorrang bij het uitkiezen van de nieuwe zadenlijst, en mogen bovendien een aantal zakjes gratis uitzoeken. Wij van de NRV zeggen: “Doen!”