Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezingendag met Kris De Raeymaker

11 november @ 10:00 - 15:00

Voor deze dag hadden we Alex O’Sullivan uitgenodigd met twee interessante lezingen. Maar helaas heeft Alex af moeten zeggen om persoonlijke redenen. Dit zorgde voor ons toch enigszins voor een probleem want hoe vinden we zo snel een goede vervanging voor deze dag.
Gelukkig vonden we Kris De Raeymaker, via bemiddeling van Ger van de Beuken, bereid om voor ons twee lezingen te houden. Kris is al vele jaren bezig met alpiene planten en noemt zichzelf een rotsplantfanaat met een rotsvast geloof in bergflora. Hoe het allemaal hiertoe gekomen is, vertelt Kris in zijn eerste lezing getiteld ’40 jaar planten hobby’. In deze lezing laat Kris zien dat het bij hem allemaal begonnen is met cactussen en succulenten. Dus zitten in die reeks naast rotsplanten, bollen en orchideeën toch ook nog redelijk wat cactussen.
De tweede lezing van Kris heet ‘Tips en tricks om onze favorieten te behagen’.
Over de inhoud van deze lezing zegt Kris zelf het volgende : “Alpiene planten en rotsplanten gedijen van nature in heel andere gebieden dan het onze. Alle omstandigheden zoals bodem en klimaat verschillen erg in hun natuurlijke habitat. Maar mits een aantal aanpassingen zijn of waren heel wat van die planten toch nog redelijk goed te kweken in onze tuinen. Maar met een sterk veranderend klimaat en de opwarming van onze aarde loeren er nieuwe obstakels om de hoek. De uitdaging wordt nog groter… Dus gaan we opnieuw op zoek naar trucjes en blijven de beste omstandigheden en het optimale assortiment nastreven om ons te wapenen tegen de grotere extremen. Op deze zoektocht neem ik je graag mee …. “.
Het belooft weer een interessante en zeer informatieve lezingendag te worden.

De lezingendag vindt plaats in De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 CR in Maarn. Hij begint om 10.00 uur en is rond 15.00 uur afgelopen. Tijdens de lunch is er zoals altijd de mogelijkheid om vanuit de kofferbak plantjes te verkopen.

Gegevens

Datum:
11 november
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Nederlandse Rotsplanten Vereniging
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Twee Marken
Trompplein 5
Maarn, 3951 CR Nederland
+ Google Maps