Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezingendag

11 februari @ 10:00 - 15:00

Op deze dag zal Jenny Wainwright-Klein twee lezingen geven. Jenny stond al meerdere malen op de agenda maar de vermaledijde corona gooide roet in het eten. We zijn dan ook heel blij dat Jenny alsnog wil komen. Hieronder een korte beschrijving van de twee lezingen.

Het kweken van alpiene planten in de Schachen tuin

De Schachen Alpine Garden, een satelliettuin van de botanische tuin van München, ligt op 1850 m in het Wettersteingebergte, 120 km ten zuiden van München. De tuin is geopend in 1901 en heeft een grote en nog steeds groeiende collectie van alpiene planten uit Europa, de Karpaten, de Kaukasus, de Himalaya, het Noord Poolgebied en Noord-Amerika. Daarnaast hebben ze ook veel alpiene planten uit de Drakensbergen en het Maloti-gebergte van Zuid-Afrika, uit Nieuw-Zeeland en Patagonië.

De alpiene planten van de Drakensbergen in Lesotho en het aangrenzende Zuid-Afrika

Het Maloti-gebergte, onderdeel van de Drakensbergen, strekt zich uit langs de noordoostelijke grens van Lesotho en vormt een waterscheiding met een aantal belangrijke Zuid-Afrikaanse rivieren die hier hun bron hebben. De hooglanden van Lesotho zijn een mozaïek van wetlands, graslanden en rotswanden met vele interessante planten.

Gegevens

Datum:
11 februari
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

De Twee Marken
Trompplein 5
Maarn, 3951 CR Nederland
+ Google Maps