Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ledenvergadering

11 maart @ 10:00 - 15:00

Algemene Leden Vergadering
In de ochtend zal de vergadering plaatsvinden. Meer informatie hierover en de jaaroverzichten zullen via de website en mailinglijst verspreid worden. Een papieren versie is natuurlijk ook aan te vragen, stuur hiervoor tezijner tijd een mail naar onze secretaris, Joost Riksen. Verder staat er weer een verloting van planten op het programma en kunnen er planten verkocht worden tijdens de lunch.
De agenda en de stukken van de aanstaande vergadering zijn op deze website te vinden zijn, op het ledengedeelte. De vergadering vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023 in “de Twee Marken” te Maarn, aanvang 10.00 uur. Na afloop van de vergadering houdt Geert Borgonje een lezing: Terugblik Nederlandse Rotsplanten vereniging in 1995.
N.b.: De eerder aangekondigde lezing van Joost Riksen zal op een andere datum plaatshebben.

Geert schrijft het volgende zelf over zijn presentatie:
Af en toe is het goed om eens terug te kijken naar activiteiten die we in het verleden hebben gehad binnen de N.R.V. De oprichting van onze vereniging, die in het begin de Nederlandse Rotsplanten Werkgroep heette, was op 21 september 1985 een feit doordat er in een oproep werd gevraagd om eens bij elkaar te komen voor de mogelijkheid om een rotsplanten vereniging op te richten. Hieraan deden 26 personen mee die geïnteresseerd waren. Zelf hoorde ik hier ook bij. Ook de toenmalige Hortulanus, Wiert Nieuman was aanwezig en wilde wel voorzitter worden. Een van de activiteiten die 10 jaar later georganiseerd werd was een Internationale Rotsplanten Conferentie in Nederland met veel buitenlandse gasten. Heel veel werk om dit te organiseren als toen nog kleine vereniging. Er waren veel lezingen, ook door buitenlandse sprekers, en ook een praktische invulling door allerlei onderdelen van een rotstuin uit te beelden op het terrein van de Botanische tuinen in Utrecht. Met zo’n 25 personen werd hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, want er moest natuurlijk veel materiaal komen zoals rotsstenen in diverse soorten. Veel brekerzand om alles in te zetten, veel troggen en plantenbakken maken en een alpine kas en berghut plaatsen. In totaal moest meer dan 100 ton materiaal een plaats zien te krijgen. Veel materiaal werd geleased en na afloop moest alles weer schoon terug, ook de planten en houtige gewassen zoals dwerg coniferen. We waren zeker trots dat wij als kleine vereniging dit voor elkaar hadden gekregen. Voor mij is het een leuke herinnering om hier nog eens aan terug te denken. Op de komende leden vergadering in maart zal ik wat dia’s vertonen wat wij er van gemaakt hadden.

Naast de vergadering en de lezing is er natuurlijk ook weer een plantenverloting.

Showtafel

Tot slot willen we iedereen die van plan is om te komen vragen om planten mee te nemen die hij in potten kweekt en de showtafel kunnen sieren. Ik weet niet of er in het verleden vaker een showtafel was tijdens een bijeenkomst of vergadering, maar we willen dit graag (nieuw) leven inblazen. De meegenomen planten kunnen door de eigenaar besproken worden, maar dit hoeft niet.
En natuurlijk is er ook weer de mogelijkheid om planten te verkopen, dit kan op de parkeerplaats, tijdens de lunchpauze.

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

De Twee Marken
Trompplein 5
Maarn, 3951 CR Nederland
+ Google Maps