Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    Zaaddistributie    
         
   

Jaarlijks wordt er medio november een zaadlijst uitgebracht.

De zaden zijn verzameld door onze leden. Alle inzendingen worden centraal geregistreerd en opgeslagen. Bij het novembernummer van Folium Alpinum verschijnt de zaadlijst met een aanvraagformulier. Leden kunnen tegen een geringe vergoeding 20 zakjes zaad uit de zaadlijst aanvragen. Medio januari, als alle aanvragen bekend zijn en de zaden verdeeld zijn over kleine zakjes, worden de zaden verstuurd.

Dit jaar bevat de zaadlijst ruim 660 soorten rotsplantenzaden, bijeengebracht door 39 leden.

De zaden die na de reguliere zadendistributie (medio januari) over zijn, worden verkocht op de lezingendagen, verkoopdagen en andere evenementen waar de NRV met een stand staat. Vanaf 21 januari kunnen leden en niet-leden ook via de site zaden bestellen, die nog voorradig zijn. De zaden zijn te bestellen bij Ben Vermeij (b.vermeij@ziggo.nl). 

De zaadlijst van het najaar 2016 is hier te vinden om een indruk te geven van het assortiment. Bedenk wel, dat veel zeldzame en populaire soorten van de zaadlijst mogelijk niet meer beschikbaar zijn. Ook kunnen er soorten toegevoegd zijn aan de zaadlijst; de zogenaamde E-nummers. Of er kunnen soorten uitverkocht zijn; de nummers van die zaden ontbreken op de zaadlijst. Raadpleeg daarom de meest recente zaadlijst. De zaadlijst kan per dag wijzigingen bevatten.

De prijs is € 0,25 per zakje + verzendkosten. Voor niet-leden is dat € 0,50 + verzendkosten.

Voor leden: Heeft U vragen of problemen met het toesturen van de zaden neem dan even contact op met de coördinator Martien Kerk. Voor niet-leden: word lid en ook u kunt voortaan 20 soorten aanvragen!

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca