Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    Vrijwilligers en vacatures    
         
   

Goede vrijwilligersIn 1985 begonnen als de NRW,een klein clubje mensen,in de loop der jaren uitgegroeid tot NRV met de V van Vereniging. Het woord ‘Werkgroep’ zei het al,mensen die bezig willen zijn,bezig met rotsplanten. Het woord ‘Vereniging’ dekt hetzelfde maar is zelfs nog breder,mensen die gezamenlijk,samen,bezig willen zijn met Rotsplanten in al hun facetten.

Van dat kleine clubje mensen zijn we in de meer dan 30 jaar die we al bestaan dus uitgegroeid tot een vereniging met rond de 675 leden en dat is niet niks! Alles, maar dan ook alles wat gedaan word binnen de vereniging moet gedaan worden door de leden zelf… door vrijwilligers dus. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en de verschillende commissies die de activiteiten organiseren en regelen bestaan ook uit vrijwilligers. Daar zijn dus mensen voor nodig! Zijn er geen vrijwilligers….dan kunnen we ook niks organiseren,zo simpel is het nu eenmaal binnen een vereniging en dus ook binnen de NRV.

VrijwilligersVeel verenigingen hebben het moeilijk,en veel verenigingen vallen om doordat er geen leden genoeg zijn die bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Wij als NRV voelen de bui ook hangen maar willen dit absoluut niet! Te weinig vrijwilligers moeten ook bij ons teveel doen. Als we als NRV een bruisende vereniging willen zijn dan hebben we echt jullie nodig! Meld je dus aan als vrijwilliger via ons E-mailadres nrvwebsite@gmail.com of spreek een van de bestuursleden aan. We hebben jullie echt nodig! 

Vacatures bij de NRV
Wij zoeken mensen voor de volgende commissies Elke commissie zoekt meerdere personen! Totaal ongeveer 30 mensen!

*Verkoopdagen commissie
Onder leiding van Gerard Verweij helpt hij met het organiseren van de bekende Verkoopdagen in de Botanische tuin Utrecht.

*Zaaddistributie commissie
Onder leiding van Martien Kerk binnen een heel gezellig team alles regelen en doen rond de verzending van de zaden voor onze leden.

Zaaddistributiecommissie

*Verkoop commissie
Op de verkoopdagen en lezingendagen helpen in de stand van de NRV. Verkoop van etiketten e.d. voorlichting aan geïnteresseerden. Erg belangrijk en leuk werk!

*Doedag commissie
De welbekende afsluiting van het jaar met workshops en lezingen. Door veel leden als één van de hoogtepunten in het verenigingsjaar gezien. Dringend versterking gezocht!

*Lezingendagen commissie
Zeer dringend mensen nodig die Theo Stronks helpen met alles rondom de lezingendagen. Het bestuur wil graag de lezingendagen mooier,leuker en beter maken,maar dat kan niet zonder jullie hulp!

*Reis commissie
Mensen nodig die een nieuwe reis commissie willen opzetten. Niet direct naar China of de Alpen –mag wel- maar te denken valt aan gezamenlijk tuin bezoek met eigen vervoer.

*Show commissie
Goed wij hebben niet de traditie als de Engelsen,maar het is wel jammer dat we geen show commissie meer hebben die op lezingen dagen en op de verkoopdagen weer langzaam een leuke show van alpiene planten wil opbouwen.

*Foto commissie
Leden die van fotograferen houden en weer op de website en in Folium Alpinum een laagdrempelige foto expositie willen opzetten. Fotograferen is onlosmakelijk verbonden met onze hobby. Wie o wie!?

*Open tuinen commissie
Elke jaar zijn verschillende tuinen van leden te bezoeken. Om dit te plannen en onder de aandacht te brengen bij onze leden zoeken wij dringend iemand die dit allemaal in goede banen wil leiden. Contact met de mensen die de tuin open stellen,beschrijvingen van de tuin maken voor de website en dit regelen met onze webcoördinator.

*Redactie Folium Alpinum
Onze voortreffelijke redactie bestaat momenteel uit Martien Kerk, Gert Hoek en Bart Moerland. Vind je het een uitdaging om een mooi magazine te maken als Folium Alpinum? Te stoeien met foto’s en Kopie? Houd je van taal? Denk er dan eens over na om de redactie te versterken.

*Advertentie commissie
Onze welbekende Harrie de Vries plakt er gelukkig weer een jaartje aan,maar we kunnen altijd mensen gebruiken die ons helpen.

*Bestuur
Lijkt het jouw wat om je met hart en ziel in te zetten voor de NRV?.....spreek dan eens onze voorzitter aan. Op het moment zijn we op sterkte maar er kunnen altijd wisselingen plaatsvinden en de praktijk leert dat het ontzettend moeilijk is om mensen te vinden die deel willen uitmaken van ons bestuur.

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca