Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    Zaterdag 20 januari 2018, 10:00 uur
Lezingendag met John Massey
   
         
   

Wijkcentrum de Schakel Soestdijksestraat Zuid 49B De Bilt.

John Massey bij velen van ons wel bekend, is een kweker, een veredelaar, een plantenverzamelaar. Zijn passie voor planten gaat terug naar zijn jeugd, zijn liefde voor planten zat er al vroeg in. Naast Lewisia’s en Helleborus heeft John vooral faam verworven met zijn Hepatica’s. We kunnen stellen dat John een grootheid is op dit gebied en vele prijzen op shows in de wacht heeft gesleept! Hij maakte vele reizen om de planten in de natuurlijke habitat te onderzoeken. Kyrgyzistan, China, Japan, Korea zijn landen die hij bezocht. Daarnaast bezocht hij gebieden in Noord-Amerika en Europa.

De eerste lezing zal gaan over Hepatica’s. De wondere wereld van het leverbloempje! Bijna iedereen, heeft er wel eentje ergens in of bij de rotstuin staan. John zal ons in het wild en in cultuur meevoeren naar de boeiende wereld van deze prachtige plantjes met hun grote verscheidenheid aan bloemkleur en bladvormen.

Zijn tweede lezing zal gaan over zijn tuin in alle seizoenen. De tuin is een weerspiegeling van zijn passie voor planten. Een grote verscheidenheid aan soorten zal voorbij komen. We zijn heel blij als NRV jullie deze spreker te kunnen aanbieden, dus laat deze kans niet voorbijgaan!

   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca