Nederlandse Rotsplanten Vereniging
LEDENPAGINA   WORD LID!
     
   
    HOME    OVER    NIEUWS    FOLIUM ALPINUM    ZAADDISTRIBUTIE    FORUM    FOTO    CONTACT     
         
    16 februari 2019: Lezingendag    
         
   

Aanvang 10.00. Speeltuingebouw ‘Kindervreugd’ Javalaan 32A Zeist (Ingang tussen nummer 32 en 14)

Het kon nog wel eens een gedenkwaardig dag worden met deze twee speciale lezingen. Bart Moerland neemt de ochtendlezing voor zijn rekening met een bijzonder onderwerp. ‘De opbouw van een scree’, zal op interactieve manier gebracht worden. Dit betekent dat het publiek tijdens de lezing ‘vrij’ is om vragen te stellen over wat we te zien krijgen. Een scree in de natuur en het nabootsen in de rotstuin, waarom en wat zijn de voordelen? Bart gaat niet alleen in op de bouw van een kleine scree in een rotstuin maar laat spectaculaire beelden zien van de bouw van één van de grootste ‘Crevice Gardens’ in de wereld, de Bangsbo Botanische tuin in Frederikshaven Denemarken waar hij veel van de alpieneplanten voor heeft geleverd. Een lezing die je aanzet tot het veranderen van je rotstuin!

Bangsbo Bart Moerland

Jan Blokland zet na de middag de ‘natuur’ in tegen het ‘bouwen van een scree’ geweld door een prachtige lezing over de botanische reis die hij maakte naar Iran. Een land waar wij ons misschien niet direct een voorstelling van kunnen maken, maar de grote variatie aan speciale planten zal ons zeker verrassen. Ook de cultuur van Iran komt aan bod en zal menigeen een totaal andere kijk geven op dit prachtige land. We gaan in de lezing op stap in het Zagrosgebergte, maar krijgen ook een video te zien van de cultuursteden Qom en Isfahan. We nemen ook nog een kijkje in het Alborzgebergte. Jan zal alles toelichten in zijn bekende en prettige stijl.

JAn Blokland

Het beloofd een speciale dag te worden met twee schitterende onderwerpen die de diversiteit van onze vereniging goed naar voren brengen. Koffie en Thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar, lunch zelf meenemen.   
         
         
         
         
    © Nederlandse Rotsplanten Vereniging (NRV), sinds 1985     |     Webdesign: Devaca